Titanic și True Love

Zilele trecute citeam un articol despre cum îți dai seama dacă el te iubește sau nu. Autorul a descris minuțios detaliile potrivit cărora aceasta (dragostea) se manifestă. Scria despre mângâieri, despre privirea îngândurată a bărbatului, cântece de dragoste la fereastră, poezii recitate cu intonație, invitație acasă, cunoștință cu mama (soacră). A mai adăugat flori, complimente… Well și desigur să o ceară în căsătorie! C’est l’amour, după părerea lui. Scris bine, doar că unele nuanțe nu sunt atât de bine conturate și nu mă lasă convinsă.

Cineva îmi spusese zilele trecute că s-a uitat la filmul Titanic. Bun film, tristă poveste! Eh, și eu curioasă am mai dat un search pe Google și am găsit o istorisire: se zice că faimosul Cameron s-a inspirat dintr-o istorie adevărată care s-ar fi petrecut la bordul corăbiei. Povestea începe cu cea a Familiei Carter (soțul, soția și copiii acestora) care, din nefericire, se afla la bordul impunătorului vas de lungă călătorie. Ce credeți că a făcut domnul Carter când a aflat că nava se scufundă? Mhm, și-a părăsit familia și s-a urcat frumos într-o barcă de salvare. S-au reîntâlnit toți la bordul altui vas salvator, unde domnul Carter a început să vorbească despre micul dejun, cu o naturalețe debordantă. Cred că nu mai este nevoie să menționez că la scurt timp doamna Carter a cerut divorțul.

La bordul aceleași corăbii se afla o tânără domniță, Roberta Elizabeth Nayoni. Cu puțin timp înainte de catastrofă ea s-a îndrăgostit un steward tânăr. Dragostea lor nu a durat mult, în schimb a fost una adevărată. Ea se deosebea de cea a domnului Carter precum se deosebește aurul de hârtia de staniol. Când a aflat despre ciocnirea corăbiei de ghețar, tânărul a alergat până la cabina iubitei sale, i-a dat vesta lui de salvare și a așezat-o într-o barcă de salvare. Abia când a ajuns în New-York a aflat că tânărul nu a supraviețuit, iar în buzunarul hainei sale a găsit insigna lui cu steaua albă a companiei.

El i-a dăruit steaua și viața lui.

De ce pomenesc eu despre aceste flori, parfumuri sau poezii străine? Da, sigur că e frumos! Dar, din păcate, nimeni nu poate sigur să-ți spună dacă te iubește bărbatul pe care îl ai alături sau nu. Poți să afli asta, cu siguranță, dacă, de exemplu, te-ai afla la bordul unei corăbii care se scufundă…

*sursa fotografiei Roxana Lazarescu

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *