Vești bune de la Bruxelles: garanția pentru copii

Comisia Europeană are în plan să protejeze copiii de sărăcie și să le consolideze drepturile. Statele europene vor fi obligate în viitor să le asigure celor mici, prin așa-numita „garanție pentru copii”, cel puțin o masă sănătoasă în zilele de școală, condiții de locuit decente, accesul la educație, sport și cultură precum și o asistență sanitară adecvată.

Conform comisarului european pentru drepturi sociale de la Bruxelles, Nicolas Schmit, 18 milioane de copii din Uniunea Europeană se află în pericolul de a deveni victime ale defavorizării sociale.

„Aceasta corespunde populației unei stat european de mărime medie, ceea ce este un lucru inacceptabil.”

Pandemia de coronavirus poate contribui la creșterea acestei cifre, motiv pentru care cercul vicios al sărăciei trebuie neapărat întrerupt.

Comisia Europeană vrea să profite de semestrul european, în cadrul căruia li se sugerează statelor UE recomandări de reforme, pentru a promova această garanție pentru copii. În 2024 se intenționează predarea primului raport, în elaborarea căruia vor fi implicați și copii. În paralel cu garanția pentru copii, Comisia Europeană a prezentat și o strategie pentru drepturile copiilor. În cadrul acesteia a prefigurat o serie de reguli noi menite să protejeze copiii de acte de violență domestică sau digitală.

Pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul oficial: https://ec.europa.eu/esf/main.jsp?catId=67&langId=fr

Sursa imagine reprezentativă: https://eurochild.org/resource/an-ambitious-eu-strategy-on-the-rights-of-the-child/

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *