În satele medievale din Italia se vând case cu un euro, de la nord la sud – unul dintre exemple este zona Campania

Pandemia a dat posibilitate multor persoane să lucreze de acasă și să abandoneze marile centre urbane. Pentru mulți, ar putea fi, ocazia perfectă de-a spune adio traficului din oraș, transderându-se într-un loc mai liniștit. S-a ivit posibilitatea cumpărării unei case cu doar un euro, un preț simbolic.

Campania Pietramelara

În Campania, la câțiva kilometri de renumitele: Gaeta, Formia și Mondragone, se găsește un mic sat medieval, în care casele sunt vândute cu doar un euro. Așezarea se numește Pietramelara și este puțin locuit. Este vorba despre un sat, la fel ca multe altele din Italia, care suferă de câțiva ani, o depopulare continuă. Astfel, Primăria din zona respectivă s-a gândit la o acțiune, pe cât de stranie, pe atât de încurajatoare: case vândute cu un euro.

Istoria localității Pietramelara

Pietramelara este un sat medieval, având o istorie cu adânci rădăcini în timpul îndepărtat. Printre numeroasele obiective atractive ale postului respectiv, se găsesc: Palazzo Ducale, centrul istoric medieval și Chiesa di San Rocco. Vorbim despre un teritoriu, care dacă ar fi apreciat la justa valoare, ar putea atrage mulți vizitatori, de la turiști la oameni de cultură, pasionați de satele antice. Ar putea fi un punct de atracție inclusiv pentru sportivi, iubitori ai muntelui. De fapt, este un orășel care se ridică lângă „Parco Regionale del Matese”, unde este posibilă intrarea pe trasee de trekkin și nu numai.

Case cu un euro, de la nord la sud în Italia,

Această inițiativă urmărește renașterea satelor, care riscă abandonul, din nord și până în sudul peninsulei. Cei interesați pentru cumpărarea unei case, cu această cifră simbolică de un euro, trebuie să respecte, totuși, niște reguli. În primul rând, se cer lucrări de restructurare al imobilului cumpărat, cu finalitate în trei ani, evitând, astfel, degradul total al frumuseților locurilor respective. Primăria va fi intermediar între proprietar și cumpărător, asigurând legalitatea tranzacției. Cel mai adesea, proprietarul nu este interesat sau nu are bani suficienți pentru sistemarea edificiilor. Cumpărarea unei case cu doar un euro, în aceste splendide sate medievale, s-ar putea transforma într-un adevărat investiment. Trebuie să se țină cont de diversele bonusuri și facilități fiscale puse la dispozitie de către Primărie pentru restructurare. Astfel de oferte sunt de la nord la sud în Italia, de la Val d’Aosta până în Sicilia.

Condiția esențială – cumpărătorul trebuie să dețină câteva mii de euro

Pentru a ajunge în posesia unei astfel de case, este nevoie ca noul proprietar să dețină câteva mii de euro pentru restructurare. Dar, datorită fondurilor europene este posibil să devină o mare afacere acest investiment. Cu puțini bani se poate avea o casă, care odată restructurată, valoarea ei crește și de zece ori mai mult. Nu au rămas indiferenți la această inițiativă, nici actorii de la Hollywood, precum Lorraine Bracco. Deci, în Italia se poate!

Categoria: Actualitate

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *