„Sunt o salcie ce-și picură gândurile în marea-nvolburată a cuvintelor” – Scriitoarea Mioara Baciu

Mioara Baciu s-a născut pe data de 30.03.1968, în orășelul cu castani și plopi, Făurei de Brăila. Ambițioasă și cu obiective bine conturate, reușește o licență în științe economice în cadrul Universității „ASE” din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale. După o carieră la catedră, în județul Brăila, unde a predat discipline socio-umane și istorie în perioada 1986-2000, s-a reprofilat, îmbrățișând funcția de inspector fiscal, în cadrul ANAF – AJFP Galați, Inspecție Fiscală Persoane Juridice, unde activează și în prezent.

Pasiunea pentru poezie datează din perioada gimnaziului, materializându-se mai pregnant în timpul liceului, prin trimiterea unor poezii la revista „Flacăra” a lui Adrian Păunescu, la rubrica lui Geo Dumitrescu.
Dar vocația poetei, într-o ascensiune continuă, se încoronează în anul 2017, prin participarea la „Festivalul de poezie și muzică de la Sivița”, județul Galați. Acela a fost momentul care a marcat faptul că, din acel moment, poezia avea să facă parte integrantă din ea.

A urmat la scurt timp, „Tabăra de creație” de la Maliuc, Tulcea, organizată de către Platforma literară „Grai românesc”, precum și debutul publicistic în antologia „Iubiri înrourate” (coordonator Liliana Liciu și editor Trandafir Sîmpetru), marcat prin publicarea poeziei „Culoarea gândului”, Editura Liric Graph. Toate aceste evenimente au deschis pentru proaspăta poetă, noi oportunități, noi orizonturi, noi abordări.
Reușește să publice trei cărți: „Dincolo de vise” – poezii, Editura Liric Graph, Colecția „Grai Românesc”, în martie 2018; „Raze de gând” – poezii, Editura Pim, în iunie 2019; „Pe potecile gândului” – volumul poezii bilingv ((român-italian), Editura Pim, în anul 2020.

Urmează o serie de apariții antologice, precum: „Iubiri înrourate” (iulie 2017); „Pod de flori și de dor” (februarie 2018); „Parfumul unei noi primăveri” (bilingv român-italian); „Evadați din zăpadă” (iulie 2018); „Ofrandele zeului har” (septembrie 2018); „Dicționar de reliefuri literare românești” (noiembrie 2018); „Clepsidra cu sentimente” (2019); „Înzăpezirea cuvântului” (2019); „Antologia Campionatului European de poezie” (2019); „Muzica gândului” (2019); „Petale de iubire” (2020); „Poezie cu izoleta” (2020); „Vis cu Nichita” (2020); „Universum Montreal” (Canada, vol.II, 2020); ” Oprește-mă la tine, Maramureș, oprește-mă la tine, anotimp!” (2020).
Cariera de scriitor i-a adus o serie de satisfacții, care s-au împărțit între premii literare și.activități literare deosebite. În prezent este membru în” „Liga Scriitorilor Români, Filiala Dobrogea”, „Liga Scriitorilor Dobrogeni”, „Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, Canada”, ” Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România”. Este și redactor șef la Revista „Dobrogea culturală”.

Mărturie a talentului său poetic stau creațiile literare, din care am ales-o pe aceasta:

    Las timpul meu...

Las timpul meu pe-o coală de hârtie 
Să vremuiască-n litere și-n cânt,
Să dăinuiască întru veșnicie
În mare de speranțe și-n cuvânt.

Las timpul meu pe zborul lin al clipei
Să-mi poarte gândul dincolo de nori,
Să scrie-n cer că mulțumesc ursitei
C-a picurat în viața mea doar primăveri.

Las viața mea pe-o coală de hârtie 
Și bucurii, necazuri, orice-ar fi,
Dovadă-n ceruri, sfântă mulțumire
C-am rezonat cu viața, doar prin poezii.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *