Implicarea în activități artistice reduce depresia

Un studiu realizat de către universitățile Glocestershire și Cardiff  Metropolitan între anii 2017 – 2019 a demonstrat faptul că implicarea în activități artistice reduce anxietatea și depresia. La studiu au participat 245 de persoane dintre care 110 cu multiple morbidități identificabile. Rezultatul a fost îmbunătățirea stării de bine și reducerea anxietății și depresiei conform PsyPost.

Utilizarea prescrierii sociale – recomandarea intervențiilor non-clinice pentru a sprijini bunăstarea psiho-socială – la pacienți a crescut în ultimii ani în special în Regatul Unit al Marii Britanii. Printre interventiile non-clinice recomandate pentru pacienti se numără: activități fizice, cluburi de lectură, educație, cursuri de artă.

Urmarea recomandărilor de acest gen are drept rezultate: reducerea stresului, a anxietății și a depresiei, îmbunătățirea stimei de sine, ajută la ameliorarea simptomelor în cazul bolilor cronice, ajută la bunăstare în general, oferă un sprijin în cazul schimbărilor sau pierderilor din viață, distrage de la problemele de sănătate.

„Am reușit să demonstrăm că aceste activități artistice nu vin doar în sprijinul bunăstării, ci se pare că ele contribuie în mod semnificativ și la sănătatea mentală”, a precizat Dr Rachel Sumner   (Universitatea Glocerstershire).

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *