Intalnire online a profesorilor geografi din judetul Iasi

In contextul pandemic ce caracterizeaza anul 2020, majoritatea activitatilor de amploare se desfasoara online, prin intermediul diverselor platforme. Tehnologia a facilitat astfel, la finalul lunii noiembrie, intalnirea semestriala a profesorilor de geografie din judetul Iasi, sub coordonarea dnei. prof.  Mihaela Lesenciuc, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Astfel, la ceas de seara, pe 25 noiembrie 2020, membrii a 3 cercuri regionale, numarand in jur de 60 de cadre didactice ( cu activitatea in scolile gimnaziale si liceele teoretice si tehnologice din municipiul Iasi si municipiul Pascani si imprejurimile acestuia), s-au reunit pentru a impartasi din experientele didactice din aceasta perioada dificila, desfasurate exclusiv online, si care presupun implicare, inovare, abordarea unor metode si tehnici care, poate, inainte de pandemie, nu erau atat de mult utilizate in salile de clasa.

Temele au vizat discutii si prezentari individuale ale profesorilor, pe trei paliere:

1. Atelier de lucru- modele de activități de învățare on-line sau la distanță;

2. Instrumente de evaluare on-line sau la distanță;

3. Resurse educaționale specifice activităților de predare-învățare-evaluare desfășurate on-line sau la distanță.

La cercul metodic a fost prezenta si dna inspector general adjunct, prof. Luciana Antoci, care a apreciat si incurajat activitatea consistenta a profesorilor de geografie: „Va transmit gandurile mele de pretuire pentru efortul sustinut pe care il faceti, zi de zi, atat pentru a gestiona disciplina pe care o predati, cat si pentru a asigura accesul tuturor elevilor la educatie, in aceasta perioada marcata de limitarile specifice contextului pandemic actual. Va doresc sa va bucurati de experiente de invatare rodnice si sa ramaneti, inainte de toate, sanatosi!”

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *