Dezvoltare personală copii, comunicare, creativitate și lectură

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE – PETRESCU EMILIA

Localitate: Ploiesti, Adresa: Str. St. Greceanu, nr.3-5, Bl.L1-L2, Sc.L1, Et.2, Ap.2, Persoana de contact: Psih. Ema Petrescu, Mobil: 0722339521, Email: ema_petrescu@yahoo.com, Site : www.emapetrescu.ro

Motto: ,,Trăiește aici și acum, fă din fiecare moment al vieții tale un prilej de sărbătoare!”

                                                                                                         Ema Petrescu

Atelier de comunicare, creativitate și lectură pentru copii

  • ,,MAGIA POVEȘTILOR” (Imnul atelierului – https://www.youtube.com/watch?v=rxeT72L35Dw&ab_channel=EmaPetrescuPovestipentrucopii )

În cadrul atelierului, copiii vor deprinde abilități de comunicare, își vor depăși timiditatea, frica de a vorbi în fața unui public, vor învăța să relaționeze în cadrul grupului având ca valori prietenia, cooperarea, pacea. De asemenea vor învăța să-și cunoască și să-și gestioneze propriile emoții, fapt important pentru viitorul acestor copii care vor deveni adolescenți, tineri și adulți și vor fi nevoiți să se adapteze unui mediu social într-o continuă schimbare.

Atelierul este o alternativă sănătoasă și plăcută de petrecere a timpului liber, educându-i pe copii în sensul deprinderii gustului pentru lectură, stimulându-le totodată imaginația, creativitatea și sensibilitatea artistică.  Dezbaterile pe marginea poveștilor cu tâlc prezentate au ca scop deprinderea de către copii a unor atititudini morale, sociale, a creșterii inițiativei și independenței în acțiune.

Cele mai frumoase povești ale copilăriei printre care Degețica, Pinocchio, Soldățelul de plumb, Rapunzel, etc. vor fi citite și povestite de copii. De asemenea vor fi prelucrate în cadrul atelierului reguli de bune maniere în societate cum ar fi salutul, comportamentul în mijloacele de transport, pe terenul de joacă, la aniversări, la școală, importanța cuvintelor magice ,,Mulțumesc, Îmi dai voie să…”, Îmi pare rău…”.

Copiii vor fi stimulați să creeze propriile lor povești plecând de la tematica educativă prelucrată în cadrul atelierului într-o atmosferă de susținere, prietenie și entuziasm specifice motivației pozitive pentru învățare.

Adresabilitate: copii cu vârsta între 6 și 12 ani.

Preț: 60 lei/ 1 ședință / 2h.

Înscrieri la tel. 0722339521.

Psiholog, scriitor Ema Petrescu

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *