O vizită la muzeu

Într-o zi toridă de vară, însuflețite de dorința de a vă aduce la cunoștință ce are mai frumos și mai valoros jud. Prahova din punct de vedere cultural-educativ, eu și colega mea Ana Nedelcu de la echipa TIMPUL Ploiești – Artă și Comunicare am pornit spre Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova unde i-am prezentat dnei. Director General Emilia Iancu proiectul nostru de vizitare și prezentare a muzeelor pe care le conduce cu succes încă din anii 1990. Dna. director ne-a primit cu amabilitate și ne-a povestit cu entuziasm despre cum au fost puse în operă proiectele sale cu o echipă sudată și dedicată precum o familie. Astfel, jud. Prahova se poate mândri cu Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova – Muzeul Omului din Ploiești, Muzeul Petrolului din Ploiești, Muzeul ,,Flori de mină” de la Cheia, Muzeul Sării de la Slănic, Muzeul Natura Văii Teleajen din Vălenii de Munte și Grădina Botanică din Ploiești.

,,Totul se face cu efort, muncă susținută, voință și după un plan bine pus la punct. Nu vine nimeni să te salveze, salvarea stă în puterea fiecăruia dintre noi de a găsi soluții”, spune dna. director. Grădina Botanică a fost creată de la stadiul de plantare a semințelor pe un teren complet gol, Muzeul ,,Flori de mină” a fost și el creat în 2002 de la zero. ,,Construiți și păstrați ceea ce am construit noi!”, acesta este mesajul pe care dna. prof. dr. Emilia Iancu îl oferă reprezentanților tinerei generații, potențiali vizitatori ai muzeelor jud. Prahova.

Filosofia sa de viață, aceea de a face lucruri într-un scop constructiv, în sensul de a lăsa ceva în urma ta, nu garantează neapărat succesul, dar cu siguranță face ca fiecare zi să fie încărcată de sens și de mulțumire.

(Ema Petrescu, editor Revista Timpul Ploiești – Artă și Comunicare)

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *