Mihai Eminescu în viziunea artistică a caricaturistului Mario Lacroix / Mihai Eminescu dans la vision artistique du caricaturiste Mario Lacroix

„Aceasta este o caricatură pentru un concurs din România. Trebuia să desenăm un român celebru. Un pic ca și cum ar fi trebuit să desenez o caricatură a lui Émile Nelligan sau a lui Félix Leclerc în Quebec. Așadar, vi-l prezint pe Mihai Eminescu, un celebru poet român. Există chiar și o statuie ridicată în cinstea sa în Piața României din Montreal. Ca și Nelligan, Eminescu a murit într-un azil. Click pe imagine pentru a vedea Piața României din Montreal. Chiar cred că seamănă cu Freddie Mercury.” (4 ianuarie 2010)

“Il s’agit ici d’une caricature pour un concours en Roumanie.  Il fallait dessiner un Roumain célèbre.  Un peu comme si je devais, au Québec, faire une caricature d’Émile Nelligan ou de Félix Leclerc.  Alors,  je vous présente Mihai Eminescu célèbre poète roumain.  Il y a même une statue érigé en son honneur dans le Square roumain à Montréal.  Comme Nelligan, Eminescu est mort dans un asile. Cliquez sur l’image pour voir la Place de la Roumanie à Montréal.  Je trouve vraiment qu’il ressemble  à Freddie Mercury.” (le 4 janvier 2010)

Mulțumesc dlui Mario Lacroix pentru acordarea licenței gratuite de reproducere și traducere.

https://mariolacroix.com/post/317407866/il-sagit-ici-dune-caricature-pour-un-concours

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *