„Cum să faci să nu citești. Ghidul lui Charlie Joe Jackson” de Tommy Greenwald

                                                                                 

Recenzie realizată de elevul Țînteanu Mihai, clasa a VII-a A

Sincer, nu sunt cel mai mare fan al cititului. Trebuie să recunosc, anumite tipuri de cărți (de exemplu, scrierile SF) îmi displac. Totuși, unele cărți pe care le-am citit m-au marcat și nu le voi uita niciodată. Cum să faci să nu citești. Ghidul lui Charlie Joe Jackson este un titlu interesant și m-am gândit că această carte îmi va fi de folos. Așa că am cumpărat-o.

Tommy Greenwald (născut în 1962) este un scriitor american care a debutat cu opera Cum să faci să nu citeşti. Ghidul lui Charlie Joe Jackson. Lucrează ca director de creaţie la SPOTCO, unde concepe texte publicitare pentru spectacolele de pe Broadway. Alte opere scrise de Greenwald sunt: Game Changer, Crime Biters, The Real Us, Charlie Joe Jackson Guide to Extra Credit etc.

Cartea Cum să faci să nu citești.Ghidul lui Charlie Joe Jackson a fost publicată inițial în data de 5 iulie 2011, de Editura Square Fish, având 256 de pagini. Acest ghid este o serie împărțită în 3 volume, traduse din limba engleză, titlul original fiind Charlie Joe Jackson Guide to Not Reading.

Autorul a dedicat această carte copiilor și adolescențiilor care urăsc lectura. El se aștepta ca acestora să le placă povestea, stârnindu-le curiozitatea de a citi și următoarele volume.

 În carte este vorba despre un băiat pe nume Charlie Joe Jackson care urăște să citească. El stabilește niște înțelegeri cu prietenii lui  care, de obicei, constau în acordarea de  favoruri reciproce. Charlie Joe cere același lucru de fiecare dată: persoana pe care o contactează trebuie să citească și să-i facă recenzia unei cărți din lista celor pe care doamna Ferell, profesoara de engleză, le-a ales pentru evaluare.

Autorul abordează probleme general valabile pentru adolescenții de pretutindeni. Prin intermediul  protagonistului și al ideii lui pentru eseul final, autorul  arată că „bisericuțele” formate în școli pot fi destrămate și că un adolescent dintr-un anumit grup poate socializa cu adolescenții din alt grup.

Opera scrisă de Tommy Greenwald are 7 părți și 67 de capitole, printre acestea fiind strecurate 25 de ponturi despre cum să eviți cititul în situații diferite. Toate capitolele au o pagină, dar Tommy Greenwald nu prea s-a ținut de promisiunea inițială, depășind limita aproape la fiecare capitol.

Cartea a fost cu mult peste așteptările mele și m-a surprins povestea originală, inteligentă și amuzantă. Nu mă așteptam ca povestea să oglindească viața reală și a fost o experiență minunată să citesc acest prim volum. M-a surprins atât de plăcut, încât am cumpărat și al doilea volum, pe care l-am citit.

De aceea le recomand tuturor adolescenților să citească această carte.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *