Deschiderea anului școlar 2021-2022 în comuna Lozna, jud. Botoșani

Anul școlar 2021-2022 și-a avut deschiderea oficială și în cele două școli ale comunei Lozna, jud. Botoșani. Pe o vreme frumoasă și însorită, încă de pe la orele 8 ale dimineții, mai devreme față de ora anunțată, preșcolari și școlari, unii însoțiți de părinți, au început a se aduna în curtea școlii, bucuroși de reînceperea în format fizic a cursurilor, dar mai ales pentru că se revedeau după lunga vacanță de vară, când poate nu s-au putut întâlni atât de des.

Cu ochi strălucitori pe care li se putea citi bucuria, în ciuda măștilor care le ascundeau chipurile, copiii, mai ales cei mai mari, s-au debarasat de părinți și s-au adunat în grupulețe și au început, care mai de care, să își depene poveștile de vacanță.

          Timpul a trecut repede și, la ora stabilită, discuțiile le-au fost întrerupte de doamnele educatoare și învățătoare, precum și de doamnele și domnii diriginți. Începea festivitatea de deschidere a noului an școlar. După cuvântul de deschidere al doamnei director, a urmat o scurtă slujbă religioasă, precum și câteva gânduri și urări de început de an școlar din partea unor oficialități locale.
Ulterior, momentul mult așteptat, mai ales de către cei mici care au venit pentru prima oară la ”grădi” sau au intrat în clasa pregătitoare, cunoscându-și astfel doamna educatoare sau doamna învățătoare, a venit și, grup după grup, elevii s-au retras spre clase, unde și-au primit noile manuale, precum și numeroase precizări referitoare la începutul anului școlar și la desfășurarea cursurilor.

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *