Romanian Film Festival of Chicago

În perioada 20-30 decembrie, are loc, în spațiul online, cea de-a treia ediția a RoFest.Trends Film Festival, care îi invită pe locuitorii de pe tărâmul libertății să experimenteze filmul românesc de scurt-metraj. Deși, inițial, ediția trebuia să aibă loc în luna aprilie a acestui an, din cauza pandemiei, organizatorii au fost nevoiți să vină cu o soluție și aceasta a fost desfășurarea festivalului pe o platformă de streaming.

Pavel Bartoș, regizorul filmului Romanian Tradition, regretă imposibilitatea realizării festivalului în mod fizic, însă le face o invitație călduroasă tuturor românilor din Statele Unite ale Americii, căci dacă vor participa la acest eveniment, nu vor regreta: În mod normal noi ar fi trebuit să ne vedem în aprilie, dar, pentru că această pandemie ne-a dat treburile peste cap, o să ne vedem în varianta online, la Romanian Film Festival of Chicago. Mi-aș fi dorit să fiu acolo, am foarte mulți prieteni, dar, asta e. Poate data viitoare! Până atunci, ne vedem în această formulă, online, la acest minunat festival!

Programul ediției este unul interesant, cu nume mari de regizori românești și cu actori care promit să nu ne dezamăgească: Arest și The Story of a Summer Lover, în care îl vom recunoaște pe actorul Alexandru Papadopol, Chers Amis, Salix Caprea și Eu sunt Dorin ale regizorului Valeriu Andriuță – ele formează o trilogie prezentată în premieră, filme care au ca subiect istoria Republicii Moldova -, 5 minutes Too Late, inspirat dintr-o poveste reală petrecută la Muzeul Țăranului Român, unde Mihai Călin joacă unul dintre rolurile principale, Black Clothes al lui Octav Chelaru, în care se tratează tema ipocriziei în lumea preoțească și multe alte pelicule interesante, cu subiecte mai mult sau mai puțin controversate. Fiecare dintre acestea prezintă o bucată din istoria, cultura sau tradițiile României și merită toate vizionate.

Mai mult decât atât, vor exista și sesiuni online, la care vor participa regizorii Pavel Bartoș, Anghel Damian, Valeriu Andriuță, Ana Pasti, Octav Chelaru, Teodor Falcon Covrig și actorul Tudor Petruț. Acestea vor fi organizate pe platforma Zoom și vor fi ținute în limba română. Toți cei interesați vor putea pune întrebări legate de filme, despre subiectele acestora, despre viziunea regizorală ori despre sursele de inspirație folosite. Orice întrebare e bine-venită. Acestea vor începe la ora 8:00 AM.

Mai multe detalii despre festival și despre modul în care pot fi achiziționate biletele în sistem early bird, cinefilii pot afla accesând site-ul www.rofest.com/stream

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *