S-au decernat Premiile Revistei Regal Literar

Premiile Revistei Regal Literar s-au acordat în semn de prețuire a unor personalități, pentru recunoașterea calității, pentru promovare culturii și activităților artistice sau pentru publicații literare excelente.

Premii de Excelență

Adrian Artene – pentru volumul de poezii “Punctuația iubirii”, apărut în Colecția Regal de Poezie în 2020.

Christian W. Schenk – pentru întreaga activitate academică și pentru promovarea culturii și literaturii române în medii elitiste.

Sever Avram – pentru creația literară și pentru promovarea culturii.

Constantin Stamate – pentru volumul de poezii “Inițierea în martiriu”, apărut în Colecția Regal Literar în 2021.

Vasilica Ilie – pentru volumul de poezii “Rondelurile florilor cu parfum de femeie”, apărut la Editura Armonii Culturale în 2020.

Veronica Balaj – pentru volumul de poezii “Cotidiene pariziene”, apărut la Editura Junimea în 2020.

Teodora Marin – pentru jurnalism cultural de elită.

Agnes Erich – pentru întreaga activitate publicistică, pentru cercetare istorică și pentru conducerea Bibliotecii Județene “Ion Heliade Rădulescu” Dămbovița.

Ovidiu Răduță – pentru volumul de poezii “Nimic”, apărut la Editura Virtuală în 2019.

Emil Boroghină – pentru măiestria artistică în artele spectacolului și pentru promovarea valorilor culturale universale.

George Roca – pentru întreaga activitate culturală, pentru creația literară, pentru promovarea culturii și conservarea valorilor române din întreaga lume.

Liliana Popa – pentru jurnalism cultural, pentru creația literară și pentru promovarea valorilor artistice.

Liviu Antonesei – pentru întreaga activitate academică și pentru activitatea publicistică în cadrul Revistei Regal Literar.

Florentina Dalian – pentru jurnalism cultural, pentru creația literară și pentru promovarea talentelor contemporane.

Lucian Dindirică – pentru promovarea și conservarea literaturii, pentru devotament și profesionalism elitist.

Ștefan-Lucian Mureșanu – pentru activitatea academică și creațiile literare, pentru conservarea și promovarea culturii române.

Radmila Popovici – pentru volumul de poezii “Vene și artere”, apărut la Editura Arc în 2020.

Lăcrimioara Iva – pentru creație literară și devotament în slujba promovării culturii.

Rareș Borlea – pentru volumul de poezii “Tot ce nu ți-am spus”, apărut la Editura Coresi în 2019.

Premii pentru Creație

Maria Ivanov – pentru creație literară, pentru promovarea culturii și literaturii române.

Vasilisk Donica – pentru creațiile literare publicate de-a lungul timpului în revistele de specialitate din România și Republica Moldova.

Premiul Regal Cultural

Cătălin Țurcanu – pentru activitatea culturală desfășurată și pentru creația literară.

Ștefan-Tudor Baciu – pentru măiestria artistică și pentru creația literară.

Distincția de Fraternitate

Diana Ciugureanu – pentru unirile culturale și spirituale realizate între România și Republica Moldova, pentru promovarea culturii și a tineretului literat.

Alexandru-Eusebiu Ciobanu – pentru colaborarea cu Revista Regal Literar și pentru abnegația în slujba promovării literaturii.

Premiul “Herodot”

Valentina Vasile – pentru întreaga activitate literară, pentru promovarea culturii și pentru cercetarea istorică în slujba valorilor autentice române.

Premiul “Homer”

Sergiu Botezatu – pentru epopeea “Daciada Getica Dava”, apărută în Colecția Poesis la Editura eCreator în 2020.

Despre Regal Literar

În vara anului 2020 a apărut Revista Regal Literar (online), ce are ca scop promovarea autorilor români. Fondată de muzicianul, scriitorul și jurnalistul cultural Claudiu Dumitrache, Regal Literar numără peste 30 de autori importanți din spațiul cultural, literar și artistic românesc. Unul dintre susținătorii proiectului, Director de Onoare și autor activ al publicației, este academicianul Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

Primul proiect de durată demarat de Revista Regal Literar este colecția de cărți cu același titlu, în care au apărut, până acum, două volume de poezie: Slujitorii lui Apollo – Claudiu Dumitrache; Inițierea în Martiriu – Stamate Constantin.

Revista Regal Literar își propune, de asemenea, publicarea unor antologii dedicate autorilor români contemporani și premierea acestora, în fiecare an, pentru merite culturale și literare.

Conducerea revistei este formată din acad. Ioan-Aurel Pop, Claudiu Dumitrache, Nicolae Florentin Streche și Ștefan-Lucian Mureșanu. În revistă au mai publicat autori ca Liviu Antonesei, Elena Buica, Christian Schenk, Liliana Popa, Vitalie Răileanu sau acad. Nicolae Dabija.

Întreg proiectul redacțional se desfășoară sub egida Asociației Talentelor din București (președinte, Cosmina Călin – https://asociatiatalentelor.ro/) și este sprijinit de mai multe organizații, cenacluri, biblioteci și uniuni.

Site-ul revistei:  http://regal-literar.ro

vizualizare diplome: http://regal-literar.ro/2021/03/18/s-au-decernat-premiile-revistei-regal-literar-2020-2021/

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *