TRADIȚIA CONTINUĂ ȘI ÎN PANDEMIE – CONCERTUL DE ANUL NOU DE LA VIENA 2021

Concertul de Anul Nou va fi adaptat condițiilor pandemice: spectacolul muzicii familiei Strauss și al contemporanilor ei va avea loc fără public, în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein Viena, însă vine cu o noutate.

În cadrul unei colaborări cu compania Poet Audio din Graz, cele două părți ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Vă puteţi înscrie în acest sens pe https://register-newyearsconcert.web.app/#/, pentru a-i putea felicita pe muzicienii Filarmonicii din Viena, fie că vă aflaţi în faţa unui computer, a unei tablete sau a unui smartphone. Aplauzele vor fi difuzate atât în sala Musikverein, cât şi în transmisiunea în direct. Mai mult, aveţi posibilitatea să încărcaţi în avans, pe site-ul www.mynewyearsconcert.com, o fotografie care să vă exprime entuziasmul pentru concert. O selecţie din aceste imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, va fi prezentată de ORF în timpul aplauzelor live. Această contribuție sonoră din partea publicului este o dovadă în plus de apreciere pentru comunitatea artistică, într-un moment în care aceasta se află în impas, în întreaga lume.

Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena va fi dirijat, anul acesta, de Ricardo Muti, conducătorul de orchestră italian aflându-se pentru a șasea oară la pupitrul filarmonicii vieneze. În program vom urmări fragmente celebre semnate de Johann Strauss, tatăl și fiul, dar și câteva lucrări de Franz von Suppè și Carl Zeller, cu câteva prime audiții surpriză, semnate Karl Komzák și Carl Millöcker.

Baletul de Stat din Viena va încânta telespectatorii din întreaga lume cu creațiile coregrafului Carlos Martinez, pentru a doua oară prezent la Concertul de Anul Nou, cu momente filmate în Grădina Palatului Lichtenstein și în așa numitul „Looshaus”, o structură modernă a arhitectului Adolf Loos, amplasată vizavi de Palatul Imperial din Viena. Costumele corpului de balet vienez sunt create pentru această ediție de designerul francez Christian Lacroix, invitat să asigure vestimentația pentru a doua oară în istoria evenimentului, iar regizorul Henning Kasten va coordona imaginea spectacolui filmat cu 17 camere. 
Concertul de Anul Nou este televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond şi va fi urmărit de mai bine de 40 de milioane de telespectatori.

Surse: http://www.tvr.ro/ca-in-fiecare-an-concertul-de-anul-nou-de-la-viena-se-vede-in-direct-la-tvr-1_30448.html#view, https://www.wienerphilharmoniker.at/en/newyearsconcert/newyearsconcert2021, https://www.neujahrskonzertapplaus.com/, https://www.igloo.ro/aplauze-live-pentru-concertul-de-anul-nou-al-filarmonicii-din-viena/.

Publicat în Cultură, MuzicăRecomandat2 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *